Selecteer een pagina

Met een kleine vertraging van twintig jaar.

Toen mijn droom om modeontwerper te worden een natuurlijke dood stierf twintig jaar geleden, kwam er direct iets anders voor in de plaats. Het ene na het andere idee voor een liedje zong even in mijn hoofd. Het ging meestal maar om één zinnetje op een bepaalde melodie (waar het liedje in zijn geheel dan nog omheen gemaakt moest worden). De ideeën kwamen op onmogelijke momenten: als ik op de fiets zat, midden in de nacht of tijdens een feestje. Ik probeerde ze te onthouden, maar met mijn geheugen was ik ze meestal na 5 minuten alweer vergeten. Als het wél lukte een notitie te maken en de melodie op mijn oude cassetterecorder op te nemen, dacht ik altijd: hier moet ik nog es wat mee doen. Het kwam er namelijk nooit van om er meteen voor te gaan zitten en een en ander uit te werken.
De losse velletjes papier met zinnetjes stapelden zich op en soms schrok ik ’s nachts wakker, overvallen door paniek en gedachten hoe het zou voelen als mijn leven voorbij was en ik niets met die ideeën had gedaan.

Worsteling
Af en toe kon ik wel de discipline opbrengen om aan m’n bureau te gaan zitten en te kijken of ik uit al die notities hele liedjes kon maken.
En het klopt echt wat ze zeggen, het is 1% inspiratie maar vooral 99% transpiratie!!!
En dan was er nog een ander probleem: ik ben geen muzikant. Dus hoe kon ik zo’n liedje verder vorm geven? Heb wat pogingen ondernomen om een muzikant te vinden maar dat leverde niets op.
Bij Parnassos nog wel een cursus singer/songwriter gedaan. Dat was heel leuk omdat toen een paar liedjes eindelijk vorm kregen dankzij de docente Simone Ewouds en mijn mede-cursisten.
(We hadden ter afsluiting van de cursus een presentatie voor vrienden en andere belangstellenden en met bonzend hart en slappe knieën heb ik de liedjes toen ten gehore gebracht.)
Maar altijd bleef de vraag: hoe nu verder?
Ik had toen net m’n vriend leren kennen en was eindelijk heel gelukkig. Ik besloot dat het maar es afgelopen moest zijn met dat gemodder. En stopte de doos met ideeën en liedjes die ik af had of half af, diep onder in een kast. En besloot gewoon happy te zijn met mijn lieve vriend en mijn relaxte leven. En verder geen gedoe!

Uit de kast
Maar… gedoe komt er toch. In ieder geval wel als iets is weggestopt wat er blijkbaar uit moet. Ik zat namelijk steeds vaker niet lekker in m’n vel. Mijn relatie én mijn nachtrust begonnen daaronder te lijden. Dat was de start van een lange zoektocht. Ik moest meer doen vanuit mijn hart, kreeg ik te horen. Maar het duurde nog geruime tijd voor ik begreep dat ik dat diep in de kast had weggestopt. Ik ging door de zoektocht ook zingen bij gospelkoor Soul Sound Formations. Een heel leuk koor met een prachtig repertoire. Door de zoektocht kwam uiteindelijk ook de doos weer uit de kast. Ik vroeg de toetsenist van het koor, Rick Piepers, mij te helpen met het vorm geven van m’n liedjes. Het bleek een gouden greep. Want ik kwam er achter dat Rick een supermuzikant is die heel veel instrumenten kan spelen en ook nog een geweldig arrangeur is, en mijn soms wat rommelige en vaak sombere liedjes op een leuke manier vorm kan geven. Lizette Smit, met haar prachtige, veelzijdige stem wilde graag de background vocals voor haar rekening nemen, waarmee ze de nummers veel extra’s geeft.
En nu we zo samen bezig zijn met de muziek, merk ik dat ik weer lekkerder in m’n vel zit.
Weliswaar sta ik nu heel anders in het leven dan 20 jaar geleden en spelen die issues van toen niet meer zo, maar ik vind het heel leuk om alsnog iets te kunnen doen met die ideetjes die onder in die kast lagen.
En met de mogelijkheden van internet is het ook nog eens mogelijk ermee naar buiten te treden.
Vandaar deze website.

 

Nu een dikke 2 jaar verder is er zelfs een cd gemaakt. :o)

De cd is verkrijgbaar bij Boekhandel Vrolijk (www.vrolijk.nu) en ook via deze website te bestellen.

Mijn hele grote dank gaat uit naar mijn familie, Nico, Rick Piepers, Lizette Smit, Christiane Smit, René Veen, Wijnand Groenen, Juliëtte Eichholtz, Simone Ewouds, Ineke Hilhorst, Maryse den Hollander, Ludo van Arem, Paul Overbeek, Hanny Peters, Ellen Velders, Erica Jonker, Cecile Maenen, Wendy Bontje, Johanneke Kramer en Naomi Inez.

Foto website: Ludo van Arem –  www.ludovanarem.nl
Webdesign: Cecile Maenen –  www.lunamedia.nl
Ontwerp cd hoes: Christiane Smit – www.de-smitten.nl

Foto’s cd hoes: Lizette Smit en Wijnand Groenen